סיפור דרך או באנגלית ROADBOOK היא למעשה שיטת הניווט הבסיסית איתה ניווטו מאז ומעולם עוד בטרם הומצא ה GPS.
העקרון, בדיוק כמו בניווט רגלי הוא תנועה במקטעים של כיוון ומרחק תוך התייחסות לטופוגרפיה ואלמנטים נוספים. הניווט באמצעות ספר דרך הוא הדרך בה מנווטים בכל העולם בראלים, עכשיו בזכות החוק המוטורי יישרנו קו גם עם זה.
ניווט של GPS עם דילוג בין נקודות כמו שהיה נהוג עד עתה משמש בד"כ את המסע שבעקבות המירוץ ולא את המתחרים עצמם .
ספר הדרך הוא למעשה גליל נייר שמסובב ע"י הרוכב ובו ציון של תוואי השטח ומרחק לנקודה הבאה, במקביל אליו ישנו ספידומטר שנשלט מהכידון ושבעבודה משותפת של שניהם ניתן לנווט.
הניווט בעזרת ספר דרך אינו מסובך מאוד, אולם הוא דורש גם השקעה כספית לא מבוטלת בספר דרך וספידומטר וגם לימוד תאורטי של העקרון של הספר ואח"כ בניה של סיפורון, הרכבתו על האופנוע ולמידה.
ההכנות למירוץ מסוג זה אינן טרוויאליות ומתחלקות לשלושה חלקים :
1- הלוגיסטיקה (החלק הכי חשוב לטעמי)
תחת לוגיסטיקה נכנס כל מה שמרפי יעשה כדי שלא תסיים את המירוץ וכל מה שתעשה כדי לא לתת לו, החל מצוות תמיכה, דרך חלפים וציוד חליפי וכלה בדלק ומזון.
2- הרוכב
הכנה פיזית ומנטלית הכרחית כדי לצלוח מאות קילומטרים על האוכף ברצף.
כושר גופני טוב הכולל סיבולת לב ריאה וחיזוק שרירים רלוונטים הכרחי.
מומלץ להתאמן בסולם מאמצים עולה ולאורך זמן כדי להגיע למצב של רכיבה בקצב טוב ובשמירה על ריכוז מירבי גם לאחר שעתיים, שלוש או ארבע שעות רכיבה רצופות.
3- האופנוע
האופנוע חייב להגיע מושלם למשימה גם ברמתו המכנית הבסיסית (מנוע,מתלים,צמיגים וכד') וגם בתוספות שהועמסו עליו בין אם מיכל דלק נוסף או מערכות ניווט וכד'. כל זאת אחרי שכבר עבר טבילת אש מאסיבית על כל המערכות הללו שעברה בהצלחה.
אם צלחת את כל השלבים הנ"ל בהצלחה, כל שנותר הוא להתייצב על קו הזינוק ולצאת לדרך.
0 thoughts on “מהו סיפור דרך ואיך מתכוננים לראלי על קצה המזלג”